De Dodge Ram 3500 Big Horn: krachtig en stijlvol

Als u op zoek bent naar een pick-up truck die krachtig, betrouwbaar en stijlvol is, dan is de Dodge Ram 3500 Big Horn zeker het overwegen waard. Deze vrachtwagen is ontworpen voor zwaar werk en grote ladingen, maar biedt tegelijkertijd een hoog niveau van comfort en luxe.

Onder de motorkap van de Dodge Ram 3500 Big Horn vindt u een krachtige 6,7-liter Cummins turbodieselmotor die tot wel 400 pk kan leveren. Dit maakt het gemakkelijk om zware ladingen te trekken en te vervoeren, zelfs op steile hellingen of ruw terrein. Bovendien beschikt deze vrachtwagen over een indrukwekkend koppel van maximaal 1.000 Nm, wat betekent dat hij in staat is om zelfs de zwaarste ladingen moeiteloos voort te trekken.

Maar de Dodge Ram 3500 Big Horn biedt niet alleen krachtige prestaties – hij is ook ontworpen met oog voor stijl en comfort. Het exterieur van deze vrachtwagen heeft een stoere uitstraling met zijn grote grille en opvallende koplampen. Het interieur is ruim en comfortabel, met hoogwaardige materialen en moderne technologieën zoals een touchscreen infotainmentsysteem.

Een ander voordeel van de Dodge Ram 3500 Big Horn is dat hij beschikt over geavanceerde veiligheidsvoorzieningen die ervoor zorgen dat u altijd veilig op weg bent. Zo zijn er onder andere airbags, remassistentie, stabiliteitscontrole en achteruitrijcamera’s aanwezig.

Kortom, als u op zoek bent naar een pick-up truck die krachtig, stijlvol en veilig is, dan is de Dodge Ram 3500 Big Horn zeker het overwegen waard. Met zijn indrukwekkende prestaties en luxe interieur zal deze vrachtwagen u niet teleurstellen!

7 Veelgestelde Vragen over de Dodge Ram 3500 Big Horn

 1. Hoeveel kost een Dodge Ram 3500 Big Horn?
 2. Wat zijn de specificaties van de Dodge Ram 3500 Big Horn?
 3. Welke opties heeft de Dodge Ram 3500 Big Horn?
 4. Wat is het brandstofverbruik van de Dodge Ram 3500 Big Horn?
 5. Is er een verschil tussen een Dodge Ram 2500 en een Dodge Ram 3500?
 6. Wat zijn de voordelen van het rijden met een Dodge Ram 3500 Big Horn?
 7. Welke kleuren zijn er beschikbaar voor de Dodge Ram 3500 Big Horn?

Hoeveel kost een Dodge Ram 3500 Big Horn?

De prijs van een Dodge Ram 3500 Big Horn kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de configuratie, accessoires en opties die u kiest. Over het algemeen begint de prijs voor een nieuwe Dodge Ram 3500 Big Horn bij ongeveer € 70.000 tot € 80.000. Houd er rekening mee dat de prijs ook kan variëren afhankelijk van het land waarin u zich bevindt en de lokale belastingen en heffingen die van toepassing zijn. Het is altijd aan te raden om contact op te nemen met een lokale dealer voor meer informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de Dodge Ram 3500 Big Horn in uw regio.

Wat zijn de specificaties van de Dodge Ram 3500 Big Horn?

De specificaties van de Dodge Ram 3500 Big Horn variëren afhankelijk van het model en bouwjaar. Hieronder vindt u enkele algemene specificaties van de 2021 Dodge Ram 3500 Big Horn:

– Motor: 6,7-liter Cummins turbodieselmotor

– Vermogen: tot 400 pk

– Koppel: tot 1.000 Nm

– Transmissie: zesversnellingsbak of automatische achtversnellingsbak

– Brandstofverbruik: gemiddeld ongeveer 14 liter per 100 km (afhankelijk van de rijstijl en omstandigheden)

– Maximaal laadvermogen: tot wel 3.484 kg (afhankelijk van de configuratie)

– Maximaal trekgewicht: tot wel 16.828 kg (afhankelijk van de configuratie)

– Afmetingen (LxBxH): ongeveer 6,9 x 2,0 x 2,0 meter

– Interieurfuncties: touchscreen infotainmentsysteem, Bluetooth-connectiviteit, premium audio systeem, lederen bekleding en meer.

– Veiligheidsvoorzieningen: airbags voor bestuurder en passagiers, remassistentie, stabiliteitscontrole, achteruitrijcamera’s en meer.

Het is belangrijk op te merken dat deze specificaties kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en bouwjaar van de Dodge Ram 3500 Big Horn. Het is altijd raadzaam om bij uw lokale dealer of online naar specifieke informatie te zoeken om er zeker van te zijn dat u alle relevante informatie heeft voordat u een aankoop doet.

Welke opties heeft de Dodge Ram 3500 Big Horn?

De Dodge Ram 3500 Big Horn is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en met verschillende opties. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare opties voor deze pick-up truck:

 1. Motor: De Dodge Ram 3500 Big Horn is verkrijgbaar met een 6,7-liter Cummins turbodieselmotor die tot wel 400 pk kan leveren.
 2. Transmissie: Standaard wordt de Dodge Ram 3500 Big Horn geleverd met een zesversnellingsbak, maar er is ook een optionele automatische transmissie beschikbaar.
 3. Cabine: De Dodge Ram 3500 Big Horn is verkrijgbaar in twee cabinevarianten: de Crew Cab en de Mega Cab. De Crew Cab biedt plaats aan maximaal vijf personen, terwijl de Mega Cab plaats biedt aan maximaal zes personen.
 4. Wielaandrijving: De Dodge Ram 3500 Big Horn is verkrijgbaar met zowel achterwielaandrijving als vierwielaandrijving.
 5. Velgen: Standaard wordt de Dodge Ram 3500 Big Horn geleverd met stalen velgen, maar er zijn ook optionele lichtmetalen velgen beschikbaar.
 6. Interieur: Het interieur van de Dodge Ram 3500 Big Horn is voorzien van hoogwaardige materialen en moderne technologieën zoals een touchscreen infotainmentsysteem, Bluetooth-connectiviteit en een premium audiosysteem.
 7. Veiligheidsvoorzieningen: De Dodge Ram 3500 Big Horn beschikt over geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, remassistentie, stabiliteitscontrole en achteruitrijcamera’s.
 8. Trekvermogen: De Dodge Ram 3500 Big Horn heeft een indrukwekkend trekvermogen van maximaal 8.260 kg (18.210 lbs), wat hem geschikt maakt voor het vervoeren van grote ladingen en trailers.

Kortom, er zijn veel opties beschikbaar voor de Dodge Ram 3500 Big Horn, waardoor u deze pick-up truck kunt aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften.

Wat is het brandstofverbruik van de Dodge Ram 3500 Big Horn?

Het brandstofverbruik van de Dodge Ram 3500 Big Horn kan variëren afhankelijk van het type rijgedrag, de omstandigheden op de weg en het specifieke model en motor. Over het algemeen wordt echter verwacht dat de Dodge Ram 3500 Big Horn een gemiddeld brandstofverbruik heeft van ongeveer 10 tot 12 liter per 100 kilometer. Dit is echter slechts een schatting en het werkelijke brandstofverbruik kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom altijd belangrijk om uw rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden op de weg en om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw Dodge Ram 3500 Big Horn zo efficiënt mogelijk blijft rijden.

Is er een verschil tussen een Dodge Ram 2500 en een Dodge Ram 3500?

Ja, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Dodge Ram 2500 en de Dodge Ram 3500. Het grootste verschil tussen deze twee vrachtwagens is het laadvermogen en de trekkracht.

De Dodge Ram 2500 heeft een maximaal laadvermogen van ongeveer 3.990 kg en kan maximaal 7.403 kg trekken, terwijl de Dodge Ram 3500 een maximaal laadvermogen van ongeveer 6.350 kg heeft en tot wel 16.828 kg kan trekken. Dit betekent dat de Dodge Ram 3500 beter geschikt is voor zwaardere ladingen en meer geschikt is voor commercieel gebruik.

Een ander verschil tussen de twee vrachtwagens is het onderstel. De Dodge Ram 3500 heeft een zwaarder onderstel dan de Dodge Ram 2500, wat hem meer stabiliteit geeft bij het vervoeren van zware ladingen.

Ten slotte zijn er ook verschillen in de beschikbare motoren tussen de twee vrachtwagens. De Dodge Ram 2500 biedt een keuze uit drie motoren: een benzinemotor met V8-motor, een dieselmotor met zes cilinders en een krachtigere dieselmotor met zes cilinders. De Dodge Ram 3500 biedt daarentegen alleen dieselopties aan, waaronder dezelfde zescilindermotoren als in de Dodge Ram 2500, evenals een nog krachtigere motor met zes cilinders die tot wel 400 pk kan leveren.

Kortom, hoewel beide vrachtwagens veel gemeenschappelijke kenmerken hebben, zoals hun stoere uiterlijk en geavanceerde technologieën, zijn er belangrijke verschillen in hun laadvermogen, trekkracht en beschikbare motoren die hen geschikt maken voor verschillende soorten gebruik.

Wat zijn de voordelen van het rijden met een Dodge Ram 3500 Big Horn?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het rijden met een Dodge Ram 3500 Big Horn, hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Krachtige prestaties: De Dodge Ram 3500 Big Horn beschikt over een krachtige 6,7-liter Cummins turbodieselmotor die tot wel 400 pk kan leveren. Hierdoor is deze pick-up truck in staat om zware ladingen te trekken en te vervoeren, zelfs op steile hellingen of ruw terrein.
 2. Comfortabel interieur: Het interieur van de Dodge Ram 3500 Big Horn is ruim en comfortabel, met hoogwaardige materialen en moderne technologieën zoals een touchscreen infotainmentsysteem. Hierdoor kunt u genieten van een luxe rijervaring.
 3. Stijlvol design: Het exterieur van de Dodge Ram 3500 Big Horn heeft een stoere uitstraling met zijn grote grille en opvallende koplampen. Dit maakt deze pick-up truck niet alleen krachtig, maar ook stijlvol.
 4. Veiligheidsvoorzieningen: De Dodge Ram 3500 Big Horn beschikt over geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, remassistentie, stabiliteitscontrole en achteruitrijcamera’s waardoor u altijd veilig op weg bent.
 5. Duurzaamheid: De Dodge Ram 3500 Big Horn is gebouwd om lang mee te gaan. De robuuste constructie en hoogwaardige componenten zorgen ervoor dat deze pick-up truck bestand is tegen zware belastingen en intensief gebruik.

Kortom, als u op zoek bent naar een krachtige, comfortabele en stijlvolle pick-up truck met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en duurzame prestaties dan is de Dodge Ram 3500 Big Horn zeker het overwegen waard!

Welke kleuren zijn er beschikbaar voor de Dodge Ram 3500 Big Horn?

De Dodge Ram 3500 Big Horn is beschikbaar in verschillende kleuropties, afhankelijk van het model en het bouwjaar. Enkele van de meest voorkomende kleuren voor de Dodge Ram 3500 Big Horn zijn:

 1. Maximum Steel Metallic Clearcoat
 2. Bright White Clearcoat
 3. Granite Crystal Metallic Clearcoat
 4. Pearl White
 5. Delmonico Red Pearlcoat
 6. Flame Red Clearcoat

Naast deze standaardkleuren zijn er soms ook speciale edities beschikbaar met unieke kleuropties en afwerkingen. Het is altijd aan te raden om de beschikbare kleuren te controleren bij een dealer of op de website van Dodge om te zien welke opties er momenteel beschikbaar zijn voor het specifieke model en bouwjaar van de Dodge Ram 3500 Big Horn.